Implantologie dentara

Implantologie dentara

Implantele dentare sunt rădăcini artificiale din titan folosite în protetica dentară pentru a înlocui dinţii care lipsesc prin coroane , punţi sau proteze ancorate pe acestea.

Implantele sunt fabricate din aliaje speciale ale titanului deoarece acest material este perfect compatibil cu organismul uman, necoroziv şi extrem de uşor.

Noi folosim implantele Dentium de cea mai bună calitate recunoscute internaţional, şi folosite în peste 50 de ţări.

Implantul dentar – reprezinta in fapt o radacina artificiala, din titan sau zirconiu, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de success.

Practic, implantul dentar se prezinta sub forma unui “surub”, cu un relief divers, in functie de categoria din care face parte si de producator.

Astazi, implantul de success si cel mai des folosit in lumea medicala dentara este reprezentat de implantul dentar din titan, osteointegrat endo-osos (cu alte cuvinte, implantul care se insereaza complet in osul maxilar sau mandubular si in jurul caruia se formeaza substanta osoasa, os).

Pe langa implantul din titan, in ultimii ani, s-a remarcat folosirea pe scara din ce in ce mai larga si a implantului din zirconiu.