În domeniul stomatologic, tehnologia avansează în mod constant, aducând în cabinetul dentistului instrumente moderne și eficiente pentru consultare și diagnosticare. Una dintre aceste tehnologii inovatoare este camera intraorală.

Camera intraorală este un instrument de mici dimensiuni, echipat cu un sistem de iluminare și o cameră video de înaltă rezoluție, care permite medicului dentist să vizualizeze în detaliu cavitatea orală a pacientului. Utilizarea acestei camere oferă numeroase beneficii în ceea ce privește consultarea și diagnosticarea afecțiunilor dentare.

Deoarece camera intraorală oferă o imagine clară și detaliată a dinților și gingiilor, medicul dentist poate identifica mai ușor afecțiunile dentare precum cariile, placa bacteriană sau inflamațiile gingivale. De asemenea, în cazul lucrărilor dentare, camera intraorală poate fi utilizată pentru a monitoriza evoluția unui tratament sau pentru a evidenția zonele care necesită intervenții suplimentare.

O altă valoare adăugată a consultării cu ajutorul camerei intraorale este faptul că pacientul poate vedea și el imaginile în timp real pe un monitor, putând înțelege mai bine afecțiunile dentare și tratamentul recomandat de medicul dentist.

Consultația și diagnosticarea cu ajutorul camerei intraorale reprezintă o metodă modernă și precisă de evaluare a sănătății orale, care aduce și pacientului și medicului dentist numeroase avantaje. Această tehnologie avansată permite o comunicare mai eficientă și transparentă între medic și pacient, conducând la diagnosticări mai precise și la tratamente personalizate.